затвори

ДИЗАЙНЕРСКИ СЪДОВЕ ОТ ДЪРВО

tivart’s favicon  Това е галерия с ръчно моделирани съдове от дърво свързани с проекта наречен "Дизайнерски съдове от дърво" на художника Тихомир Величков. Проекта стартира в края на 2010 година. Неговата идея е внасянето на повече живот и изискана красота в един интериорен дизайн с помоща и присъствието на елегантни съдове от естествен материал, проектирани и скулптирани от ръката на художник. По този начин всеки отделен съд става различен от останалите и носи в себе си уникално излъчване и присъствие, което предава на пространството около себе си. Основните усилия при изработката на всеки един съд са концентрирани в постигането на изчистени линии и елегантни скулптурни форми, които могат да бъдат оформени само от ръката на художник, така че категорично да се подчертае и засили въздействието на уникалната красота и очарование на дървото като естествен материал във всичките му разновидности.

hand sculpted designer wooden bowls

НЕОБХОДИМИ ГРИЖИ ЗА СЪДОВЕТЕ ОТ ДЪРВО

"Дизайнерските съдове от дърво" са обработени с три слоя натурални масла на немскта фирма OSMO. Те са безвредни за храната и екологични. Тази финна финишна обработка позволява на преден план да излезе уникалния, естествен вид на дървото. Това е възможно най-подходящата финишна обработка за вашите съдове от дърво и позволява да се постигне благородна, естествена патина, която идва с употребата във времето. Тази патина прави така, че дървения съд да изглежда все по-красив с всяка следваща година. За да съхраните красотата на дървените съдове следвайте следните правила.

  1. Внимателно измивайте съда отвътре и отвън, използвайки неабразивен плат или гъба с топла вода и мек сапун (препарат за съдове). Избягвайте да накисвате съда във вода и НИКОГА не го поставяйте в миялната машина! Изплакнете хубаво съда с топла вода от сапуна (препарата).

  2. Подсушете съда с чиста кърпа или домакинска хартия.

  3. За да се избегне абсорбирането на вода от дървения съд, оставете го да изсъхне напълно на сухо и проветриво място. Не излагайте съда на пряка слънчева светлина за продължително време. Съхранявайте го на тъмно, сухо място със стайна температура.

  4. От време на време, месечно или когато вашия съд изглежда прекалено сух, нанесете с парче плат тънък слой орехово масло (ако сте алергични към ядки използвайте нагорещено ленено масло). Оставете маслото да попие в дървото за 24 часа преди да използвате съда отново. Не използвайте за целта слънчогледово масло или зехтин, тъй като те са предразположени към гранясване.